Maak 100% gebruik van aftrekposten!

Welkom op onze pagina met uitleg over aftrekposten zoals telefoonabonnementen en bedrijfskleding!

Als ondernemer zijn er tal van kosten die u maakt voor uw bedrijf, en het is belangrijk om te weten welke kosten u kunt aftrekken van uw belastingen. In dit artikel bespreken we de aftrekposten voor telefoonabonnementen en bedrijfskleding.

Aftrekpost telefoonabonnement Als u als ondernemer een telefoonabonnement heeft, dan is het goed om te weten dat u deze kosten kunt aftrekken van uw belastingen. U moet hierbij wel kunnen aantonen dat het abonnement uitsluitend zakelijk gebruikt wordt. Dit betekent dat u de facturen moet bewaren en moet kunnen aantonen welke gesprekken zakelijk waren en welke privé.

Let op: als u een telefoonabonnement heeft waarbij u ook een toestel krijgt, dan kunt u de kosten voor het toestel niet aftrekken. Dit geldt alleen voor de kosten van het abonnement zelf.

Aftrekpost bedrijfskleding Ook bedrijfskleding kunt u als ondernemer aftrekken van uw belastingen. Hierbij gelden wel een aantal voorwaarden. Zo moet de kleding duidelijk herkenbaar zijn als bedrijfskleding, en mag het niet geschikt zijn om buiten het werk te dragen. Ook moet de kleding noodzakelijk zijn voor het werk dat u doet. Denk bijvoorbeeld aan een uniform voor een beveiliger of een overall voor een monteur.

Let op: als de bedrijfskleding ook geschikt is om buiten het werk te dragen, dan mag u alleen de kosten aftrekken die boven de normale kosten van kleding uitstijgen. Dit wordt ook wel het ‘niet-privégebruik’ genoemd.

Conclusie, Als ondernemer heeft u recht op aftrekposten voor telefoonabonnementen en bedrijfskleding, mits u aan de voorwaarden voldoet.(Zie belastingdienst) Zorg dat u de juiste bewijzen heeft om de kosten te kunnen aftrekken, en houd rekening met de voorwaarden die gelden voor bedrijfskleding. Zo kunt u als ondernemer optimaal gebruikmaken van de fiscale voordelen waar u recht op heeft.

Bij jouw aftrekposten hulp nodig?

Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!